Grijanje na pelete - ekonomično uz dugotrajnu uštedu

Energetsku obnovu zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja

Dana 22.11.2016. Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja objavilo je javni poziv za energetsku obnovu zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja.

Pozivom se podupiru mjere energetske obnove i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja. Krajnji rok za podnošenje projektnih prijedloga je do 20.02.2017., a ukupna raspoloživa sredstva iznose 152.000.000 Kn. Bespovratna sredstva osigurana su iz Europskog fonda ta regionalni razvoj, a najniži iznos bespovratnih sredstava je 80.000 Kn, dok je najviši do 10.000.000 Kn po pojedinačnom projektu. Ovisno gdje se projekt provodi sufinanciraju se troškovi provedbe mjera energetske učinkovitosti, tako na području PRIMORSKE HRVATSKE sufinanciranje se kreće od 35 - 45%, ovisno o indeksu razvijenosti jedinica područne samouprave, dok se na području KONTINENTALNE HRVATSKE te iste aktivnosti sufinanciraju od 50 - 60%.

Izrada glavnog projekta, energetski pregled i energetski certifikat nakon obnove, promidžba i vidljivost projekta, upravljanje projektom i administracija, te stručna podrška Partnera sufinanciraju je PODJEDNAKO na području cijele RH, te neovisno o indeksu razvijenosti jedinica područne samouprave i to u iznosu od 85% prihvatljivih troškova.

Više o aktualnom javnom pozivu možete pročitati na web stranicama www.strukturnifondovi.hr.

Mariterm - Obnovljivi izvori energije

Mariterm - Obnovljivi izvori energije
E-mail: subvencije-oie@mariterm.hr  

Web Studio